Ophangsysteem schilderijen

Om je kunstwerken pas echt tot hun recht te laten komen zal de manier van ophangen minstens even belangrijk zijn. De meest flexibele methode voor het ophangen van schilderijen is ongetwijfeld een ophangsysteem aan de muur of plafond. Je hoeft dan nooit meer te boren in de muren en kan de schilderijen hangen op elke gewenste locatie. In dit artikel overlopen we de meest courante ophangsystemen voor schilderijen.

Online ophangsystemen kopen

Een ophangsysteem is vaak moeilijk te vinden en kost een aardige duit als je deze wil kopen in kunstwinkels. Dankzij het internet is hier gelukkig heel wat verandering in gekomen. Je kan ze nu makkelijk online bestellen rechtstreeks bij grote leveranciers en spaart zo heel wat geld uit. Een persoonlijke aanrader is het schilderij ophangsysteem van Acaza. Voor minder dan 100 euro vind je er al ophangsystemen met een lengte van 9 meter of meer. Je kan ze op maat afzagen en gebruiken voor meerdere wanden.

Schilderijen ophangen

Online tip

Bij Acaza kan je verschillende doe-het-zelf kits kopen. Hun systemen zijn makkelijk op lengte te maken en kunnen bovendien aangevuld worden met extra ophangsystemen, haakjes en draden. De ophangdraden zijn onzichtbaar en met de hoekprofielen en stoppen kan je ze ook bij schuine wanden toepassen.

Een Acaza ophangsyteem voor schilderijen kan je hier kopen

 

Fabrikanten Ophangsysteem schilderijen

Hieronder een opsomming van bedrijven die zich gespecialiceerd hebben in de ontwikkeling van ophangsystemen voor schilderijen en diverse andere wanddecoraties.

Als u een ophangsysteem schilderijen aanschaft moet u rekening houden met de mogelijkheid dat het systeem in de toekomst uit te breiden moet zijn. Bij bijvoorbeeld IKEA, Praxis en Gamma koopt u een prima starterskit maar op het moment dat u wilt uit breiden dan kunt u daar niet meer terecht. Laat u goed voorlichten in bij voorkeur een speciaalzaak voordat u uw ophangsysteem schilderijen gaat aanschaffen. Vaak is de keuze makkelijker te maken als je het ophangsysteem in een showroom hebt gezien en de functionaliteit ervan hebt ervaren. Tevens is persoonlijke uitleg van een systeem erg belangrijk. Kortom, laat u adviseren!

Ophangsysteem Schilderijen

Artiteq ophangsysteem
Artiteq ontwikkelt ophangconcepten voor schilderijen en andere wanddecoraties. Hun systemen zijn bijzonder moduleerbaar zodat het bruikbaar is voor een grote variatie aan fotolijsten en kunstwerken. Meer info vind je op www.artiteq.com

STAS ophangsysteem
STAS biedt een compleet scala aan ophangsystemen waarmee u uw schilderijen, fotolijsten en kunst flexibel, eenvoudig en snel kunt ophangen en verplaatsen.www.stas.nl

 

Ophangsysteem schilderijen onder te verdelen in

- Basis schilderij ophangsysteem
- Compact ophangsysteem schilderijen
- Flexibel ophangsysteem schilderijen
- Ophangsysteem met schilderijverlichting

Vaak bestaat een ophangsysteem schilderijen uit een rails waar d.m.v. draad het schilderij aan bevestigd kan worden. Het voordeel van een dergelijk ophangsysteem is natuurlijk dat er geen boorgaten in de muur of wand gemaakt hoeven te worden om het schilderij op te hangen. Wat betreft de rail kun je kiezen uit diverse uitvoeringen zoals bijvoorbeeld de wand rail, plafond rail, een verlichting rail en een ornament rail. Eigenlijk voor elk type ruimte is er een geschikte rail t.b.v. ophangsysteem schilderijen. U bent op zoek naar een ophangsysteem schilderijen. U heeft geïnvesteerd in een mooi schilderij en nu wilt u dat het schilderij 100% tot zijn recht komt en even zo mooi aan uw muur of wand komt te hangen. Er zijn een tal van ophangsystemen verkrijgbaar en voor u natuurlijk de uitdaging, te bepalen welk ophangsysteem schilderijen het beste of het voordeligst is.

 

Spotlight

Kunstreproducties

Kunst hoeft heus niet uniek te zijn om veel waard te zijn! Bij het bekijken van een kusntwerk zoals een schilderij, foto op glas, muurtekeningen, graffiti of abstracte tekeningen komt het erop aan een gevoel los te weken.

Voeg zelf toe

Ben je zelf kunstenaar of heb je een fantastisch kunstwerk gezien dat je absoluut wil delen? Laat het ons hier weten.